Družina Vidmar
Armando, Dragica, Matevž in Urban
031 324 837

Kmetija Vidmar
Preserje 3
5295 Branik

Vinska klet Vidmar - Domžale
01 724 44 47
Slamnikarska c. 5
1230 Domžale

Vinska klet Vidmar - Ravne na K.
051 708 571
Gostilna Lečnik
Trg svobode 11
2390 Ravne na Koroškem

Vinska klet Vidmar - Vrhnika
041 471 415
Vinotoč pr' Oblak
Stara cesta 50a
1360 Vrhnika

Klet
Naša kmetija se ukvarja že dolgo časa z vinogradništvom in v zadnjih letih se je močno usmerila v vinarstvo in postala še posebej velika, odkar je ded Boris Vidamr prepustil delo svojemu sinu Armandotu Vidmarju. No, kot vsak vinar ima tudi Armando Vidmar svojo filozofijo o izdelavi vina, ki pa ni pretirano komplicirana in polna fascinantnih besed. Če pa dobro premislite je najboljša možna in posledično skoraj nezmotljiva: "Razlika med dobrim vinom in slabim je ta, da bi, če bi imel na razpolago obe vini v neskončnih količinah, pil tisto dobro." A ne pustite se zavesti, naša vina so čeprav preprosta izdelana z veliko truda izkušenj ter preudarnosti.

Klet
Klet
Klet
Klet

Naša vina so bolj za vse ljudi, kot za izbrane vinske družbe, zato večina ljudi takoj opazi, da so zelo sveža in sadna po okusu ter preprosta in lahka za pitje. To, da se po izdelku spozna stvaritelja je zagotovo res in prav tako kot naše vino tudi gospodar ne mara pretiranega govoričenja o vinu, ker konec koncev je res: o vinu pove več vonj in okus kot vse knjige tega sveta. Na srečo je tak pristop k vinu všeč veliko ljudem in zato so se sedaj že trije vinotoči izkazali kot odlična tržna poteza ina sedaj naša vina dobivajo vedno več tudi na popularnosti. Kakor se za vsako dobro klet spodobi, je tudi v naši in vseh vinotočih prva pokušina vina zastonj, da se vsak lažje odloči, katera sorta mu je bolj pogodu.

In čeprav smo kar se tiče profesionalnih ocen kot proizvajalci dobili kar nekaj priznanj in vsako leto se kvaliteta naših vin pokaže tudi na obvezni analizi, kjer vedno dobimo visoke ocene, je za nas zelo pomembno, da so predvsem kupci zadovoljni. Prisegamo na nove načine izdelave, ki se jih trudimo redno izpopolnjevati in če se pohvalimo so rezultat dobra in zdrava vina, ki jih je lahko piti brez posledic ... no razen rahle omotičnosti, če kdaj pa kdaj pade kapljica preveč.

Buteljirana vina
Vina

Prav tako kot je Iztok Mlakar napisal v svoji pesmi: "Vsak kmet rad svoje vino ma odkar ta svet stoji." Tudi mi cenimo svoja vina, ampak ne smemo pozabiti, da prav tako kot človek ima tudi vsako vino svoj značaj, ki je odvisen od letine, sorte in načina predelave.

Cabernet sauvignon je vino z intenzivnimi, a odlično usklajenimi lastnostmi, ki mu dajejo izrazito polnost. To je intenzivno rdeče obarvano vino, škrlatne nianse. Ima dobro izražen vonj po gozdnih sadežih. Prilega se k jedem iz rdečega mesa in trdim sirom. Barbera ja avtohtona sorta naših krajev, je živo in prijetno vino, nenavadne svežine, ki jo daje specifična mikroklima in tla na katerih raste. Merlot pa je svetlejši od drugih rdečih vin, bogatega sadnega okusa, z blago kislino in prijetno svojevrstno aromo. Skupaj z barbero tvorita prijetno harmonijo svežine in hkrati zaokrožene polnosti. Tudi to vino se prijetno prilega k mesnim jedem. Mešano rdeče je zvrst barbere in merlota. Zelen je nizko alkoholno vino, z blagim muškatnim vonjem in izrazito samosvojim okusom, ki se odlično prilega k lahkim jedem, posebno k sadnim. Zelen je prav tako avtohtona sorta v Vipavski dolini, med belimi sortami dozori najkasneje, vino je slamnato-rumene barve s povdarjenimi zelenkastimi odtenki. Mešano belo je zvrst štirih sort vina: sauvignona, rebule, malvazije in laškega rizlinga. Delež posameznega vina je zastopan, glede na značilnosti letnika. Vino ima tako odlično strukturo, kar dosežemo z medsebojnim dopolnjevanjem okusov in vonjev posameznih sort. Vino se prilega k lažjim jedem; testeninam, rižotam in ribam.